Bebek Zeka Kartları Ne İşe Yarar, Ne Zaman Kullanılmalıdır?

0-6 ay zeka karti

Bebekler için zeka kartları kullanmanın bebeklerin zihinsel gelişimine olumlu katkı sağladığını hepimiz biliyoruz. Peki, 0-6 aylık zeka kartları ne işe yarar, hangi ayda ne tarz zeka kartları kullanılmalıdır ya da bebek zeka kartları ne işe yarar biliyor muyuz? Haydi bebeğimizin zihinsel gelişimi için çok önemli olan bu kartlara bir göz atalım.

Bebek Zeka Kartlarının Faydaları

Son 20 yılda yapılan kapsamlı bilimsel araştırmalar bizlere bebek beyninin anne rahminde hamileliğin ilk yarısı sonunda, 4,5 aylarda artık sinaptik bağlantı yapmaya yani ilk öğrenmelere başladığını söylemektedir.

Doğum anından itibaren de görme duyusu devreye girerek bebek beyni 5 duyu aracılığı ile eşsiz bir kayıt makinesi haline dönüşür. Böylece, bebek doğumdan itibaren yetişkin beyninin asla ulaşamayacağı bir hızla sürekli 5 duyusu ile kayıt yapmaya başlar.

Bu ilk kayıtlar bebek için hayatta kalma ile ilişkilendirdiği çok önemli ve değerli kayıtlardır. Bebekler doğumu izleyen ilk yıl, günlük enerjisinin nerdeyse yarıya yakınını beyin gelişimi için harcar ve bu dönem bebek beyni doğum hacminin 3 katına erişir.

Bu nedenle, yurt dışında özellikle erken ev eğitiminin tabana yayılmış çok yaygın olduğu Japonya Çin Güney Kore Singapur gibi gelişmiş Uzakdoğu ülkelerinde zeka kartları bebek olan her evin olmazsa olmaz eğitim materyalleri arasında yer almaktadır. 

Bebek Zeka Kartları Nasıl Olmalıdır?

  • Öncelikle bu kartların yüksek çözünürlüklü olması çok önemlidir; çünkü bu sayede bebekler gördükleri 3 boyutlu görsel gerçekler ile kartlar arasında daha hızlı bağlantı kurabilirler.
  • Bu sayede de hem öğrenme hem de zihinsel gelişime hız kazandırılabilir.
  • Bebek zeka kartlarının farklı renk ve boyutlarda olması da gerekir. Böylece bebek üstün zihin kapasitesini farklı uyaranlarla zenginleştirme imkanına sahip olur.

1 taş zeka kartlari

  • Farklı dokular ise özellikle ilk 6 ay zeka kartları için çok önemlidir; kavramayı öğrenen bebek, farklı dokulardaki ve şekillerdeki kartları da eliyle kavramaya başlar ve çok yönlü bir duyusal deneyime sahip olabilir.
  • Aynı anda birçok duyusal uyarana maruz kalan ve bu bilgileri işleyen bebek zihni, farklı bağlantılar yapar ve hem nesneleri daha derinlemesine kavramaya başlar hem de daha zengin bağlantılar kurabilir.

0-6 Ay Bebek Zeka Kartları

Bebekler, doğumlarının ardından gelen ilk 6 ay içerisinde göz kaslarını yeterince efektif bir şekilde kullanamazlar, bu nedenle odaklanma için yeterince gelişmemiş göz kaslarını doğru bir şekilde uyarabilmesi için siyah-beyaz-kırmızı renklerde, kontrast görseller bebek zeka kartlarında kullanılmalıdır. Bu dönemde kullanılacak gerçek görseller, göz bebeklerinin odaklanmasındaki olgunlaşmamışlık nedeniyle, bebek tarafından tam olarak algılanmayacaktır.

Siyah, beyaz ve kırmızı görsellerden oluşan simgeler, uzmanların onayları doğrultusunda seçilerek, bebeklere düzenli sunumlar yapmak, dikkat ve odaklanma sürelerini arttıracaktır.

6-12 Ay Bebek Zeka Kartları

Göz kasları yeterince gelişen bebekler, renkler arasındaki farkları ve geçişleri de daha kolay algılayabilir konuma geldikleri için, 6. aydan itibaren gerçek görselleri göstermeye başlayabiliriz.

Bu dönemde kartlarda kullanılması gereken görseller, bebeğin sıklıklar karşılaştığı gündelik nesnelerden seçilmelidir.

En İyi Bebek Zeka Kartları

Uzmanların onayları doğrultusunda, Amerika’da ve Uzak Doğu’da kullanılan görselleri ülkemiz şartlarına uyarlayan SevgiliBebek, ebeveynler için en doğru seçim olacaktır. Kartların boyutları ve görsel kaliteleri yanında, seçilen tüm görsellerin uzmanların onayları doğrultusunda yapılmış olması, SevgiliBebek Zeka Kartlarını rakiplerinden öne çıkarıyor.

bebek zeka kartlari

 

SevgiliBebek Zeka Kartları birçok bilimsel araştırma sonuçlarını esas alarak özellikle ilk 1000 gün kapsamında bu değerli ve hayat boyu bir kez daha tekrarı olmayacak gelişim sürecine destek vermek için tasarlanmıştır.

Bebeğin öğrenme ve zihinsel gelişimi için en çok yatırıma ihtiyaç duyduğu ilk 1000 gün boyunca yanında olacak bu kartlar, ayrıca dil terapistleri tarafından da onaylanmıştır. Bebeğinize birçok açıdan katkı sağlamayı uman bu zeka kartlarına gelin daha yakından bakalım.

Bebeklerinin beyin gelişimlerine katkı sunan SevgiliBebek Zeka Kartları çok geniş kapsamlı kriterlerle seçilen yüksek çözünürlüklü foto grafik gerçek görsellerden oluşur, çünkü iki boyutlu yüksek çözünürlüklü detay içeren bu fotoğraflar bebeğin beyninin gördüğü ve göreceği 3 boyutlu gerçek görseller ile anında eşleştirme yapabilmesine olanak verir. Böylece beynin ileriye yönelik daha hızlı çalışmasını, başka bir deyişle beynin algı açıklığı ve çabuk kavrama yetisini geliştirmesini sağlar.

Miniklerimizin hem hayal gücü hem de zihinsel gelişimleri için SevgiliBebek zeka kartlarına bir göz atmanızı tavsiye ederiz; zira biz çok sevdik. İlgilenenler tıklayarak göz atabilir.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

Hepsini Gör
  • mutlu çocuk yetiştirme reçetesi

    Mutlu Çocuk Nasıl Yetiştirilir, Neler Yapılmalıdır?

  • mindful parenting

    Mindful Ebeveynlik Nedir, Neden Önemlidir?

  • bebekler neden derin uykuya geçemez

    Bebeklerin Derin Uykuya Geçememe Nedenleri

    Sağlıklı ebeveynlerin sağlıklı bebekler demek olduğunu bilen Budizzz olarak, bebeklerde uyumama, uyku sorunları ve gerilemesinin nedenlerini listeledik