Meditasyon Yapmak İçin Hangi Malzemeler Gereklidir?

meditasyon yapmak için ne lazım

Meditasyon yapmak için nelerin gerekli olduğunu öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Yeni başlayanlar için meditasyonun temel gereksinimlerini derledik; ancak, eğer belirli bir meditasyon çeşidi üzerinde çoktan karar kıldıysanız, o tekniğe özel meditasyon malzemeleri de temin etmeniz gerekebilir.

Meditasyon Malzemeleri Listesi

Öncelikle belirtmek isteriz ki içinde rahat edebileceğiniz bir kıyafetiniz ve kendinizle baş başa kalabileceğiniz bir kişisel alanınız varsa meditasyon için gerekli olan tüm malzemelere sahipsiniz demektir. Ancak, meditasyon yolculuğunuzu kolaylaştırmak, meditasyon rutininizi kurmak ya da profesyonelleşmek istiyorsanız, aşağıda sıralanan meditasyon malzemelerini tercih edebilirsiniz:

meditasyon cihazı

Meditasyon Cihazı

“Meditasyon cihazı nedir?” dediğinizi duyar gibiyiz. Birçok farklı özellikleri ve türleri bulunan meditasyon cihazlarının asıl amacı meditasyon yolculuğunuzu kolaylaştırmak ve ihtiyacınız olan rehberliği sunmaktır. Bazı cihazlar yalnızca kısıtlı seslere ulaşmanıza izin verirken bazıları ise telkinler yoluyla rehberlik etmeyi amaçlar.

meditasyon için gereken minder

Meditasyon Minderi

Meditasyonda amaç zihnen rahatlamak olsa da bedensel konfor ve gevşeme sağlanmadan, mediatif duruma geçmek oldukça zordur. Bu sebeple, evdeki günlük eşyalarınız her zaman meditasyon için yeterli olmayabilir; ancak, meditasyon minderleri bedensel rahatlama konusunda size sandığınızdan daha fazla fayda sağlayacaktır.  Meditasyon minderinizi seçerken tek dikkat etmeniz gereken ise, edindiğiniz ürünün kullanılmamış ve üzerinde rahat edebildiğiniz bir ürün olmasıdır. Meditasyon ürünlerinde ikinci el eşyaların kullanılmaması ise Taoist felsefenin temellerinde olan enerji akışı inancıdır. 

meditasyon gereken lamba

Meditasyon Işık Kaynağı

Özellikle Trataka meditasyonu yapanların olmazsa olmazından olan ışık kaynakları, diğer meditasyon türleri için de oldukça faydalıdır. Özellikle güneş ışınlarını taklit eden meditasyon ışıkları, adrenalin ve kortizon hormonunuzun azalırken melatonin hormonunuzun ise artmasına neden olur. Strese ve yorgunluğa neden olan hormonlardaki azalışın yanı sıra uyku-uyanıklık dengesini sağlayan melatonin hormonunun artmasının hem yaşam hem de meditasyon kalitesindeki olumlu etkisinden söz etmeye bile gerek yok.

meditasyon tütsü

Tütsü ya da Esans

Sevdiğiniz ya da sevmediğiniz kokulara göre karar verebileceğiniz bu malzemenin tek özelliği ise ‘size herhangi bir olay ya da durumu çağrıştırmıyor’ olmasıdır; çünkü sizin de bildiğiniz gibi meditasyonda odaklanmak ve düşünceleri kontrol altına tutabilmek çok önemlidir. Aklınızda başka düşünceleri tetikleyecek kokular tercih etmediğiniz sürece, rahatlatıcı bir kokunun meditasyon yolculuğunuza eşlik etmesini sağlayabilir ve meditasyon öncesi gevşeme sürenizi kısaltabilirsiniz.

meditasyon gereken kıyafet

Rahat Kıyafetler

Birçok insan rahat kıyafetlerin yalnızca Osho ya da Tai Chi gibi meditasyon teknikleri için gerekli olduğunu düşünse de aslında rahat ve günlük hayatta kullanılmayan kıyafetler meditasyon için olmazsa olmazdır; çünkü bedeniniz rahat değilken zihninizin rahatlaması tabii ki söz konusu olamaz. Özellikle keten kumaşlar, şile bezleri ya da benzeri ürünler ise üzerinizde kıyafetler olduğunu dahi size unutturacak ve yalnızca zihninize yoğunlaşmanızı kolaylaştıracaktır.

Meditasyona başlamak için ihtiyacınız olan tüm ürünler bu kadar. Ancak, tercih edeceğiniz meditasyon türüne göre malzemelerinizin listesi uzayabilir. Bu sebeple, meditasyon yolculuğunuza başlamadan önce uygulayacağınız teknik hakkında ayrıntılı bilgi edinmenizi ve listenizi ona göre belirlemenizi tavsiye ederiz.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

View all
  • uykuya dalamama nedenleri

    Uykuya Dalamama Nedenleri ve Çözüm Önerileri

    Uykuya dalamama nedenleri nelerdir ve uykusuzlukla baş etmek için neler yapabiliriz? Uykusuzluğun en yaygın nedenleri ve çözümleri için tıkla!
  • uyku sesleri

    Uyku Sesleri Nelerdir ve Neden Uyumamızı Sağlarlar?

    Uyku sesleri, neden gevşememize ve daha kolay uyumamıza yardımcı olur. Uyku sesleri, spesifik özellikleri ve bilimsel açıklamaları için tıklayın!
  • verimli uyku saatleri

    En Verimli Uyku Saatleri Nelerdir?

  • kaliteli uyku icin

    Sağlıklı Bir Uyku İçin Rutin Önerileri

    Sağlıklı bir uyku ve kolay uyumak için neler yapmalısınız? Hemen tıklayın ve sağlıklı uyku düzeninin olmazsa olmazlarını öğrenin!