Mevsimlerine Göre Meyve ve Sebzeler

mevsimlere gore meyve ve sebzeler

Sağlıklı ek gıdaların olmazsa olmazlarından biri de mevim sebze ve meyveleri. Ancak, özellikle şehirde yaşayan birçok insan için meyve ve sebzelerin mevsimlerini ezbere bilmek pek de mümkün değil. Budizzz ailesi olarak, mevsim meyve ve sebzelerini takip edebilmeniz için listeler hazırladık. Gelin birlikte hangi mevve, sebze hangi mevsimde yenir, bakalım.

Yaz Ayında Olan Meyve ve Sebzeler Nelerdir?

Yaz ayında bebeğinizin beslenmesine ekleyebileceğiniz yaz meyve ve sebzelerinin listesini aşağıda bulabilirsiniz. Ancak belirtmek isteriz ki bu yaz sebze ve meyvelerinin bebeğinize uygun olup olmadığı bebeğinizin kaç aylık olduğuna da bağlıdır. Bu nedenle, mevsim meyve-sebzelerini seçerken bile önce bebeğinizin ayına uygun olanları öğrenmenizi tavsiye ederiz.

 Yaz Meyveleri

Yaz Sebzeleri

Erik Patates
Çilek Kabak
Dut Marul
Kiraz Domates
Vişne Taze fasulye
Şeftali Börülce
İncir Biber
Ahududu Salatalık
Böğürtlen Patlıcan
Nektarin Mısır
Kayısı Sarımsak
Karpuz Bezelye
Kavun Bamya
Üzüm Enginar

 

yaz sebze ve meyveleri

 

Kış Ayında Olan Meyve ve Sebzeler Nelerdir?

Sanılanın aksine kış ayı da meyve ve sebze bakımından oldukça bereketlidir. Bebeğinizin beslenme tablosunda da mutlaka olması gereken birçok kış meyve sebzesi vardır. Gelin kış sebze ve meyveleri nelerdir, birlikte bakalım.

Kış Meyveleri

Kış Sebzeleri

Ayva Lahana
Mandalina Turp 
Elma Ispanak
Portakal Kereviz
Muz Brüksel lahanası
Greyfurt Pırasa
Kestane Karnabahar
Kivi Havuç
Armut Pazı
Nar Kabak

 

Bahar Meyve ve Sebzeleri Nelerdir?

Yaz ve kış meyvelerinş, sebzelerini hatırlamak daha kolay olsa da hangileri bahar aylarında olur bilmek biraz daha kafa karıştırıcıdır. Ancak bebeğinizin beslenme tablosuna ekleyebileceğiniz birçok ilkbahar meyve-sebzesi ve sonbahar meyve-sebzesi de vardır. Gelin önce birlikte ilkbahar sebze meyvelerine, sonra da sonbahar sebze meyvelerine göz atalım.

İlkbahar Meyveleri

İlkbahar Sebzeleri

Çağla Kuşkonmaz
Yeşil erik Taze yeşillikler (marul,taze soğan)
Elma Havuç 
Yeni dünya Bezelye
Kiraz Semizotu
Taflan Bakla
Vişne Kereviz

 

kis sebze ve meyveleri

Sonbahar Meyveleri

Sonbahar Sebzeleri

İncir Beyaz lahana
Üzüm Yer elması
Kızılcık Kereviz
Frambuaz Pancar
Böğürtlen Pırasa 
Hünnap Beyaz turp
Cennet hurması Karnabahar
Ayva Tere
Muz Pazı

 

Mevsimlerine göre meyve ve sebzeleri bilmek ve zamanında tüketmek onlardan aldığınız faydayı arttıracaktır. Örneğin, bebeğinizin bir kış meyvesini zamanında yemesi hem hormonlardan korunmasını hem de kış sebzelerinin posasından yeteri kadar yararlanabilmesini sağlaycaktır. Bu nedenle, bebeğinizin beslenme programına karar verirken mevsimlerine göre meyve ve sebzelere mutlaka göz atmalısınız.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

View all
  • bebek muzlu pancake tarifi

    Bebekler İçin Muzlu Pancake Tarifi

    Yalnızca 15 dakikada sağlıklı bir bebek kahvaltısı hazırlamak ister misiniz? Cavbınız evetse, bebekler için muzlu pancake tarifimizi mutlaka denemelisiniz!
  • bebek sebze puresi

    Bebekler İçin Bezelye Püresi Tarifi

    Bebekler için sağlıklı sebze püresi tarifleri. 6 aylık bebekler için sebze püresi tarifi arıyorsanız, bezelyeli bebek püremizi mutlaka denemelisiniz.
  • ruşeymli bebek ekmeği

    Ruşeymli Bebek Ekmeği Tarifi