Hamilelikte Cinsiyet Tahmin Yöntemleri

cinsiyet tahmin yöntemleri

Hamileliğinizi öğrendiğiniz andan itibaren tek kaygınızın bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak olduğunu biliyoruz; ancak, bazen cinsiyetini de merak etmiyor değilsiniz. Peki, gebelikte bebek cinsiyeti ultrasonsuz nasıl öğrenilir? Tabii ki yek yolu geleneksel cinsiyet tahmin yöntemleri; ama şimdiden belirtmek isteriz ki bu yöntemler yalnızca eğlence amaçlı ve hiçbir bilimselliği yok. Bakalım sizde işe yarayacak mı!

1.      Hamilelikte Yüzükle Cinsiyet Tahmini

Bu cinsiyet tahmini yöntemi için tek yapmanız gereken bir ipe yüzük geçirmek ve bu yüzüklü ipi anne adayının karnının üzerinden sarkıtmak. Eğer yüzük havada daire şeklinde dönerse bebek kız olacak; eğer düz bir şekilde öne-arkaya ya da sağa-sola salınırsa bebek erkek olacak. Bu kadar kolay!

2.      Mide Bulantısı ile Cinsiyet Belirleme

Bu maddemizi şüphesiz daha önce duymuşsunuzdur. Eğer sabah bulantılarınız çoksa kız bebeğiniz olacağına inanılır. Üstelik mide bulantısı ile cinsiyet tahmin etmenin bilimsel dayanağı da var; sebebi bilinmese de erkek bebeklere hamileliklerde sabah bulantısı oranı kız bebeğe kıyasla oldukça düşük.

3.      Aşerme ile Cinsiyet Tahmini

Bu yöntemi ve hatta tekerlemesini bile biliyorsunuz; “Ye tatlıyı çıkar Hakkı’yı, ye ekşiyi çıkar Ayşe’yi.” Yani gebelikte tatlı aşermek bebeğinizin erkek olacağını, ekşi ya da acı aşermek ise kız olacağını ifade eder.

4.      Hamilelikte Karnın Şekline Göre Cinsiyet Belirleme

Bu yöntem için aslında iki farklı yol var; birincisi karnınızın şekline, ikincisi ise karnınızın yüksekliğine odaklanıyor. Karnınızın yüksekliğine odaklanan yönteme göre; eğer hamilelikte karın/ göbek yüksekteyse bebek kız, karın alçaksa erkek olacak. Diğer yönteme göre ise; hamilelikte karnın yuvarlak görünmesi kız bebeğiniz olacağını, karnın sivri olması ise erkek bebeğiniz olacağını ifade ediyor.

Her iki yöntemin de herhangi bir bilimsel dayanağı olmasa da ikisi birden sizde görünürse belki  de bebeğinizin cinsiyetini tahmin etmenizi sağlayabilirler.

5.      Hamilelikte Ayak Sıcaklığı ile Cinsiyet Tahmini

Evet yanlış duymadınız; hamilelikte ayağın soğuk mu sıcak mı olduğu da bebeğin cinsiyetinin belirtilerinden sayılıyor. Bu inanışa göre hamilelikte ayakların soğuk olması erkek bebeğe, sıcak olması ise kız bebeğe işaret ediyor; ancak maalesef bilimsel olarak bu durumu kanıtlayan bir teori ya da istatistik bulunmuyor.

6.      Hamile Kadının ‘Güzelliğinin Çalınması’

Biraz şaşırdığınızı biliyoruz; ancak eğer aynaya baktığınızda kendinizi eskisi kadar güzel hissetmiyorsanız bir kız bebeğe hamile olabilirsiniz; çünkü inanışa göre kız bebekler annelerinin güzelliklerinden bir miktar çalarlar. Yani siz aynaya bakıp keyifsiz hissederken aslında karnınızda güzelliğini sizden almış bir kız bebek büyütüyor olabilirsiniz.

 

cinsiyet tahmin yöntem

 

7.      Hamilelik/ Göbek Çizgisine Göre Cinsiyet Belirleme

Sizin de bildiğiniz gibi gebelikte birçok hormonda artış oluyor ve anne adayının vücudunda birçok fiziksel değişiklik meydana geliyor. Bu değişikliklerden biri de östrojen hormonu artışından kaynaklanan ve tıbbî adı linea nigra olan göbek çizgisi.

İnanışa göre bu göbek çizgisi göbek deliğinin altında ortaya çıktıysa bebek kız, göbek çizgisi yukarıda çıkıyorsa bebek erkek olacak.

8.      Kalp Atışı ile Cinsiyet Tahmini

Yine bilimsel dayanağı olmasa da istatistiki olarak tasdik edilen bir cinsiyet tahmini yönteminden bahsedeceğiz. Bu yönteme göre, eğer bebeğinizin kalp atışı dakikada 140’dan fazla ise bebeğin kız olma ihtimali daha yüksek. Kız bebeklerin erkek bebeklere kıyasla daha hızlı kalp atışlarına sahip olduğuna dair bir bilimsel açıklama olmasa da bu basit cinsiyet belirleme yöntemi için doktorunuzdan yardım isteyebilirsiniz.

9.      Çin Takvimi ile Cinsiyet Belirleme

Çin takvimi cinsiyet tahmini yöntemi anneler arasında yeni yeni yangınlaşsa da aslında tarihi 400 yıl önceye dayanıyor. Annenin yaşı ve bebeğin doğum günü esas alınarak yapılan bu karmaşık hesaplama, uzun yıllar boyunca Çin Hanedanı tarafından kullanılmış ve doğruluk oranının yüksekliğinden dolayı da günümüze ulaşmayı başarmış.

Peki, çin takvimi ile cinsiyet nasıl hesaplanır? Bu işlem birazcık karmaşık olduğu ve ezbere dayandığı için çin takvimi hesaplayıcımızı kullanmanız en kolay yol olacaktır.

10. Makas ve Bıçak ile Cinsiyet Tahmini

Bu garip yönteme göre ise anne adayının ailesi ona haber vermeden bir minderin altına bıçak, diğerinin altına ise makas koyuyor. Hiçbir şeyden haberi olmayan anne adayı, bıçak olan minderin önüne oturursa erkek bebeği, makas olanın önüne oturursa kız bebeği oluyor.

Sizin için keyifli olacağını düşündüğümüz en popüler bebek cinsiyet tahmini yöntemlerini derlemeye çalıştık; umarız beğenmişsinizdir. Ancak belirtmek isteriz ki bu yöntemlerin hiçbirinin bilimsel dayanağı yoktur; sonuçlarınızı yorumlara yazmayı unutmayın ki hep birlikte hangisinin daha doğru olduğunu belirleyebilelim.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

View all
  • mutlu çocuk yetiştirme reçetesi

    Mutlu Çocuk Nasıl Yetiştirilir, Neler Yapılmalıdır?

  • mindful parenting

    Mindful Ebeveynlik Nedir, Neden Önemlidir?

  • bebekler neden derin uykuya geçemez

    Bebeklerin Derin Uykuya Geçememe Nedenleri

    Sağlıklı ebeveynlerin sağlıklı bebekler demek olduğunu bilen Budizzz olarak, bebeklerde uyumama, uyku sorunları ve gerilemesinin nedenlerini listeledik