Pışpış Sesi

Pışpış Sesi - Budizzz

Anneannelerimizin bizi pışpışlayarak uyuttuğunu hatırlıyor musunuz? Hayatımıza beyaz gürültünün girmesi ile birçok ebeveyn bu geleneksel yöntemi terk etmiştir. Ancak son zamanlarda, bilimsel araştırmalar kanıtlamıştır ki anneannelerimizin mirası olan pışpış sesleri de aslında beyaz gürültüdür. Pışpış sesi de beyaz gürültünün sahip olduğu faydalara sahiptir ve bebekler üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Peki “Pışpış sesinin özellikleri nelerdir?” ve “Pışpış sesi neden bebek uyutmayı kolaylaştırır?”.

Pışpış Sesi ve Bebeklere Etkileri

Beyaz gürültü olduğu kanıtlanan pışpış seslerini bizim için vazgeçilmez kılan en önemli özellik, anneannelerimizden bize miras kalan geleneksel bir yöntem olmasıdır. Birçoğumuz bu sesleri duyduğumuzda çocukluğumuzu ve huzurla daldığımız uykuları hatırlarız. Ancak, pışpış sesinin önemi yalnızca bunla sınırlı değildir ve bebeklere birçok faydası bulunmaktadır. Başlıca faydaları ise şöyle sıralanabilir:

  • Pışpış sesi anne karnında bebeğinize 9 ay boyunca eşlik eden seslere çok benzer. Bu sayede, doğumdan sonra dış dünyaya alışmakta sorun yaşayan ve uyku problemleri ile uğraşan bebeğiniz pışpış sesi duyduğunda anne karnındaki alışık olduğu huzuru yeniden hisseder ve sakinleşerek uykuya dalar.
  • Bebeğinizin kolik sendromu var ise ve ağlama krizleri ile yıpranıyorsa, pışpış sesinin sakinleştirici etkisi sayesinde bu sorunların kolayca üstesinden gelir.
  • Pışpış sesinin maskeleme özelliği vardır; yani dış sesleri bloke ederek bebek tarafından duyulmasının önüne geçer. Böylece bebeğiniz kardeş ya da komşu gürültüsü nedeniyle uykusundan uyanmaz ve uykusu bölünmez.
  • Düzenli olarak pışpış sesi dinleyen bebeğiniz uyku rutini oluşturmakta zorlanmaz ve uyku eğitimi sürecini çok daha hızlı atlatarak, kendi kendine uyumayı öğrenir.
  • Pışpış sesi seyahatlerde de en yakın dostunuz olmaya devam eder ve bebeğinizin tatil ya da aile ziyaretlerinde uyku düzeninin bozulmasını engeller. Tek yapmanız gereken bebeğinizi nerede olursa olsun alışık olduğu pışpış ya da beyaz gürültü sesi ile uyutmaya devam etmek.

Anneannelerimizden bize miras olan bu geleneksel yöntemin başlıca faydalarını saymaya çalıştık. Ancak her ne kadar faydalı da olsa her zaman bebeğinizi pışpışlamanız mümkün olmayabilir. Bu sorunun üstesinden gelmek için, Budizzz uyku arkadaşı edinmenizi tavsiye ederiz. İçinde pışpış ve ninni sesleri de dahil olmak üzere 6 farklı bebek uyutan ses bulunan Budizzz, bebeğinizi sizin yerinize pışpışlar ve Budizzz bebeğinizi uyuturken siz de kendinize daha fazla vakit ayırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

View all
  • ninni sesi

    Ninni Sesi

    Ninni sesleri neden bebek uyutmakta bu kadar etkilidir? Bebeklerin sağlığı üzerindeki etkileri nelerdir? Ninni bir beyaz gürültü çeşidi midir? Bu ve benzeri tüm sorularınızı yanıtlıyoruz.
  • Bebeğinizin Anne Karnında Duyduğu Sesler - Budizzz

    Bebeğinizin Anne Karnında Duyduğu Sesler

    Peki bebeğiniz anne karnındayken hangi sesleri duyuyor ya da anne karnındaki ses olarak tanımlanabilecek ayrı bir ses var mıdır?
  • Dalga Sesi - Budizzz

    Dalga Sesi

    Deniz sesi, dalga sesi ya da yağmur sesi gibi doğadaki uğultu çeşitleri, birçok insan üstünde huzurlu hissettirme, sakinleştirme ya da kolayca uykuya dalmayı sağlama gibi etkilere sahiptir.