Yeni Anne Adaylarına Tavsiyeler

Yeni Anne Adaylarına Tavsiyeler - Budizzz

Yeni anne olan kadınlar fiziksel, zihinsel ve duygusal çok fazla değişim yaşarlar. Bu yazımızda yeni anne adaylarına çıktıkları bu serüvende yardımcı olacağını düşündüğümüz bilgileri paylaşacağız.

Hamile Egzersizleri

Daha rahat bir doğum yaşamak, gebelik süresince ağrılarınızı ve stresinizi azaltmanıza yardımcı olacak egzersizleri günlük rutinlerinize ekleyebilirsiniz. Gevşeme ve nefes alma teknikleri gibi egzersizler doğum esnasında yardımcı olan etkili yöntemlerdir. Doktorunuza danışarak hamile yogası veya pilatesi deneyebilir, hem mental hem fiziksel güçlenebilirsiniz.

Gebelikte Cilt Bakımı ve Sağlık

Gebelik esnasında yaşanılan hormon değişimlerine ek olarak cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Yağ oranı artışından dolayı sivilcelenme, karnınızın büyümesinden dolayı oluşan deri çatlakları olasıdır.

Aynı zamanda saçlarınızda, tırnaklarınızda ve dişlerinizde zayıflama, dökülme, kırılma gibi durumlar yaşayabilirsiniz. El ve ayaklarınız şişebilir, uyku problemleri yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumları yaşamayı önlemek veya en aza indirgeyebilmek için doğru beslenerek ve bedeninizin ihtiyacı olan nemlendirmeyi sağlayarak kendinize özen göstermelisiniz.

Bebek Alışverişi

Gebeliğin en tatlı telaşı; bebek alışverişi yapmaktır diyebiliriz. Alışveriş öncesi ihtiyaçlarınızı kategorilere ayırarak hem zaman hem de bütçe konusunda tasarruf sağlayabilirsiniz. Bu kategorileri de öncelik sırasına göre dizerek kendinizi yormadan planlı bir şekilde alışveriş ihtiyaçlarınızı tamamlayabilirsiniz.

Doğum Öncesi

Doğum sancınızın acısını ve doğumunuzun nasıl geçeceğini önceden tahmin edemezsiniz ama doğum için plan yapabilirsiniz. Doğuma sizinle girecek olan kişiye karar verebilir, doğum sırasında çalmasını istediğiniz müziği seçebilirsiniz. Doğum çantanızı hazırlayıp, doğum anlarınızı ölümsüzleştirmek için doğum fotoğrafçısı bulabilirsiniz. Doğum belirtilerini öğrenip, doğum başladığında ne yapacağınızı eşinizle prova edebilirsiniz.

Emzirme Öncesi

Bebeğiniz doğmadan önce emzirme yöntemleri hakkında araştırma yapabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken noktalar ve sık yaşanan durumlar hakkında fikir sahibi olarak, yaşayabileceğiniz durumlara önceden hazırlıklı olabilirsiniz. Doğum sonrası öğrendiğiniz emzirme tekniklerini denerken İkinizin de en rahat ettiği pozisyonları denemek zaman alabilir. Bu deneme sürecinde fiziksel ve duygusal geçişlere kendinizi hazırlamalısınız.

Lohusalık Döneminde Beslenme

Anne olduktan sonra tüm dünyanız bebeğiniz odaklı olmaya başlayacağı için kendinizle ilgili konularda bebeğinize gösterdiğiniz özeni göstermeyebilirsiniz. Bu dönemde beslenme kesinlikle önem vermeniz gereken bir konudur. Sizin dengeli ve yeterli beslenmeniz hem sizin hem bebeğinizin sağlığı için çok önemlidir. Bu konuda bir diyetisyenden veya doktorunuzdan yardım alabilir, günlük almanız gereken besinin değerlerini öğrenerek doğum sonrası beslenme planınız için şimdiden hazırlanabilirsiniz.

 

Sıkça Sorulan Sorular

Hamilelikte hangi egzersizler yapılabilir?

Hamilelikte hafif tempolu yürüyüş, pilates ve yoga yapılabilir.

Hamilelikte spor yapmanın faydaları nelerdir?

Hamilelikte spor yapmak, kilo kontrolünün yanı sıra normal doğumu da kolaylaştırır.

Lohusalık döneminde nasıl beslenilmelidir?

Lohusalık döneminde malt, kuru meyve gibi anne sütünü arttıran sağlıklı yiyeceklere ağırlık vermeniz gerekmektedir.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

View all
  • mutlu çocuk yetiştirme reçetesi

    Mutlu Çocuk Nasıl Yetiştirilir, Neler Yapılmalıdır?

  • mindful parenting

    Mindful Ebeveynlik Nedir, Neden Önemlidir?

  • bebekler neden derin uykuya geçemez

    Bebeklerin Derin Uykuya Geçememe Nedenleri

    Sağlıklı ebeveynlerin sağlıklı bebekler demek olduğunu bilen Budizzz olarak, bebeklerde uyumama, uyku sorunları ve gerilemesinin nedenlerini listeledik