Fön Makinesi Sesi

Fön Makinesi Sesi - Budizzz

Saç kurutma makinesi sesi ya da fön makinesi sesi, birçok ebeveyn tarafından bebeklerini uyutmak, sakinleştirmek ya da deliksiz bir uyku geçirmelerini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Bu yaygın kullanımı sayesinde yararları çokça bilinse de bu faydaların nedenleri ve bebek uyutmak için saç kurutma makinesi sesi dinletirken nelere dikkat edilmesi gerektiği bilinmemektedir. Budizzz ailesi olarak, bu ayrıntılar hakkında da farkındalığı arttırmak adına oluşturduğumuz bu yazıyı okumanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

Fön Makinesi Sesi Dinle

Saç Kurutma Makinesi Sesinin Bebeklere Yararları

Saç kurutma makinesi ya da fön makinesi sesleri, yenidoğanların uyku düzeninin oturtulması,  kolay uykuya dalmaları, uykularının dış uyaranlar tarafından bölünmemesi ve benzeri, bebeklerin uyku sorunlarını çözmekte kullanılan beyaz gürültünün bir bileşenidir. Faydaları da beyaz gürültü çeşidi olmalarına dayanmaktadır. Saç kurutma makinesi sesinin bebeklere yararlarını basitçe şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Anne karnındaki uğultuya benzer bir ses çıkardığı için bebeğinizin sakinleşmesini ve huzurlu olmasını sağlar çünkü bebeklere anne karnındaki zaman boyunca bu ses eşlik eder ve doğduklarında bu sesten mahrum kalan minikler, dış dünya seslerine alışmakta zorlanarak huzursuzlanırlar. Fön makinesi sesi de dahil olmak üzere tüm beyaz gürültü sesleri onlara anne karnındaki ambiyansı sunarak bu huzursuzluğun önüne geçer.
  • Fön makinesi sesinin bebeğinize sağladığı bir diğer fayda da sahip olduğu maskeleme özelliği sayesinde dış sesleri bloke ederek bebeğinizin uykusunun bölünmesinin önüne geçmesi ve uyku düzeninin oturmasına destek olmasıdır. Kısaca anlatmak gerekirse maskeleme özelliği, beyaz gürültü seslerinin sağladığı yalnızca uğultuya odaklanma ve arka plan seslerini algılamama durumudur. Bebeğinizi saç kurutma makinesi sesi ile uyutursanız bebeğiniz bu özellik sayesinde, kapı sesi, kardeş ya da komşu gürültüsü gibi uyaranlar nedeniyle uyanmayacak ve sağlığı için gerekli olan uykuyu alırken uyku düzeni de oturacaktır.

Saç Kurutma Makinesi Sesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç kurutma sesi ya da fön makinesi sesinin faydalarının yanı sıra bebeğinizin sağlığında ortaya çıkacak olumsuzlukların önüne geçmek için alınması gereken önlemleri bilmek de çok önemlidir. Bu sebeple, bebekler için saç kurutma makinesi kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladık:

  • Öncelikle saç kurutma makinesi ya da fön makinelerini bebeğinizin yanında uzun süre bulundurmamanız gerekmektedir çünkü bu cihazlar, doğrudan, uzun süreli ve yoğun radyasyon yaymaktadır. Uzun süreli maruz kalan bebeklerde radyasyona bağlı hastalıklar ve bağışıklık sistemi sorunları görülebilir.
  • Bir diğer önemli nokta da saç kurutma makinelerinin uzun süreli kullanıma uygun olmaması ve bebeğinizin yanındayken patlama ya da yanma ihtimalinin olduğudur. Örneğin birçoğumuz saç kurutma makinesi ya da fön makinesi kullanırken kullanım süresine paralel olarak bir yanık kokusu almış, hatta yanma ya da patlama gibi durumlara tanık olmuşuzdur. Bu olumsuzlukların bebeğinizin yanında yaşanmaması için, saç kurutma makinesi gibi cihazları yanlarında uzun süre açık bırakmamak gerekmektedir.

Bebeği saç kurutma makinesi ya da fön makinesi sesi ile uyumaya alışık olan ya da yenidoğanının uyku düzenini bu sesleri kullanarak oturtmak isteyen ebeveynlere, yukarıda sayılan faydalardan yararlanırken bebeklerinin güvenliğini de sağlayabilmeleri için Budizzz uyku arkadaşı edinmelerini tavsiye ediyoruz. Böylece bebeğiniz uyku arkadaşıyla mışıl mışıl uyurken siz de dinlenebilir ve kendinize vakit ayırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

View all
  • ninni sesi

    Ninni Sesi

    Ninni sesleri neden bebek uyutmakta bu kadar etkilidir? Bebeklerin sağlığı üzerindeki etkileri nelerdir? Ninni bir beyaz gürültü çeşidi midir? Bu ve benzeri tüm sorularınızı yanıtlıyoruz.
  • Pışpış Sesi - Budizzz

    Pışpış Sesi

    Pışpış sesinin bebekleri neden kolayca uyuttuğunu ve bebeklere faydalarını öğrenmek istiyorsanız, bu yazıyı mutlaka okumalısınız.
  • Bebeğinizin Anne Karnında Duyduğu Sesler - Budizzz

    Bebeğinizin Anne Karnında Duyduğu Sesler

    Peki bebeğiniz anne karnındayken hangi sesleri duyuyor ya da anne karnındaki ses olarak tanımlanabilecek ayrı bir ses var mıdır?
  • Dalga Sesi - Budizzz

    Dalga Sesi

    Deniz sesi, dalga sesi ya da yağmur sesi gibi doğadaki uğultu çeşitleri, birçok insan üstünde huzurlu hissettirme, sakinleştirme ya da kolayca uykuya dalmayı sağlama gibi etkilere sahiptir.