Elektrikli Süpürge Sesi

Elektrikli Süpürge Sesi - Budizzz

Birçoğumuzun komşularımızı rahatsız etmemek ya da istediğimiz saatte kullanabilmek adına en sessizini tercih ettiğimiz elektrikli süpürgenin sesi, birçok yenidoğan ebeveyni için vazgeçilmez niteliktedir çünkü bu ses bebekleri kolayca uyutmak, hatta sakinleştirmek gibi özelliklere sahiptir. Budizzz ailesi olarak hazırladığımız bu yazının amacı tamamen; elektrikli süpürge sesinin yukarıda bahsedilen özelliklerinin bebeklere faydaları ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında, siz ebeveynlere bilgi vermektir.

Elektrikli Süpürge Sesi Dinle

Elektrikli Süpürge Sesi ve Bebeklere Etkileri

Süpürge sesi, anne karnında bebeklerin kalp atışına eşlik eden uğultuya en yakın ses olarak bilinen beyaz gürültü seslerinin bileşenlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bu bileşenlerden biri olmasının sebebi, farklı frekanslardan birçok sesi içinde barındırmasıdır ve bu sayede, bebekler üzerinde beyaz gürültü ile aynı etkilere sahiptir. Budizzz ailesi olarak bu etkilerden en belirginlerini sizler için sıraladık:

  • Elektrik süpürgesi sesi, bebekleri sakinleştirme özelliğine sahiptir ve bu sayede acil durumlarda ebeveynlerin en büyük yardımcılarından biri olmaktadır. Bu özellik, özellikle infantil kolik sorununa sahip bebeklerin (kolik bebeklerin) huzursuzluğunun giderilmesinde ve bebeklerde ateş gibi durumlarda, sakinleşmelerini sağlayarak sağlık durumlarını daha kolay kontrol altına almakta oldukça faydalıdır.
  • Süpürge sesinin bir diğer faydası da yenidoğanların kolayca uykuya dalmalarını sağlaması ve bebeklerin uykularının dış uyaranlar tarafından bölünmesinin önüne geçmesidir. Bu sayede hem bebeğiniz kardeşlerinin ya da komşuların sesleri yüzünden uyanmayarak uykusunu alabilir hem de siz diğer sorumluluklarınızı bebeğiniz uyurken yerine getirebilir ya da gönül rahatlığıyla dinlenebilirsiniz.

Elektrikli Süpürge Sesi Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Süpürge sesinin bebeklerin uyku düzeni üzerindeki olumlu etkilerine rağmen elektrikle çalışan bir alet olduğu unutulmamalı ve uzun süreli kullanılmamasına dikkat edilmelidir çünkü elektrikli aletler, uzun süreli kullanımda ısınma, hatta yanma gibi sorunlara sebep olabilmektedir. Bu tarz sorunların bebeğinizin yanında oluşmasını engellemek için uzun süre kullanmaktan ve bebeğinize yakın bir şekilde bırakmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta da elektrikli süpürge sesinin desibel aralığıdır. Tüm beyaz gürültü sesleri gibi bu sesin de desibel aralığı bebeğinizin işitsel sağlığı için çok önemlidir çünkü 85 desibelin üzerinde kullanıldığında bebeklerde işitme sorunlarına sebep olabilmektedir. Bu sebeple uzmanlar 50 desibelin üzerinde kullanımından kaçınılması gerektiğini belirtmektedir.

Elektrik süpürgesi sesi her ne kadar bebekler üzerinde olumlu etkilere sahip olsa da dikkat edilmesi gereken hususları sağlamak oldukça zordur. Örneğin, desibel aralığını 50’nin altında tutmak, ev koşullarında her zaman mümkün olmayabilir. Hem süpürge sesinin faydalarından yararlanabilmeniz hem de bahsedilen olumsuzluklardan kaçınabilmeniz için Budizzz uyku arkadaşı edinmenizi tavsiye ediyoruz. İçinde elektrik süpürge sesinin de gücünü aldığı beyaz gürültünün 5 farklı türü bulunan Budizzz uyku arkadaşı, bebeğinizin sağlığı göz önüne alınarak doktor onayından geçmiştir ve elektrikli süpürgenin aksine ger zaman yanınızda taşıyabileceğiz gerçek bir arkadaştır.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

View all
  • ninni sesi

    Ninni Sesi

    Ninni sesleri neden bebek uyutmakta bu kadar etkilidir? Bebeklerin sağlığı üzerindeki etkileri nelerdir? Ninni bir beyaz gürültü çeşidi midir? Bu ve benzeri tüm sorularınızı yanıtlıyoruz.
  • Pışpış Sesi - Budizzz

    Pışpış Sesi

    Pışpış sesinin bebekleri neden kolayca uyuttuğunu ve bebeklere faydalarını öğrenmek istiyorsanız, bu yazıyı mutlaka okumalısınız.
  • Bebeğinizin Anne Karnında Duyduğu Sesler - Budizzz

    Bebeğinizin Anne Karnında Duyduğu Sesler

    Peki bebeğiniz anne karnındayken hangi sesleri duyuyor ya da anne karnındaki ses olarak tanımlanabilecek ayrı bir ses var mıdır?
  • Dalga Sesi - Budizzz

    Dalga Sesi

    Deniz sesi, dalga sesi ya da yağmur sesi gibi doğadaki uğultu çeşitleri, birçok insan üstünde huzurlu hissettirme, sakinleştirme ya da kolayca uykuya dalmayı sağlama gibi etkilere sahiptir.