Bebeğinizin Anne Karnında Duyduğu Sesler

Bebeğinizin Anne Karnında Duyduğu Sesler - Budizzz

Anne, baba adaylarının en çok merak ettiği sorulardan biri de bebeklerinin anne karnında duyduğu seslerin neler olduğu ve anne karnı ambiyansının özellikleridir. Bu sesleri bilmek, özellikle yenidoğanların dış dünya seslerine alışmada yaşadığı sorunların önüne geçmek için oldukça önemlidir. Peki bebeğiniz anne karnındayken hangi sesleri duyuyor ya da anne karnındaki ses olarak tanımlanabilecek ayrı bir ses var mıdır?

Anne Karnı Sesi Dinle

Öncelikle, bebeğiniz anne karnındayken birçok farklı sese maruz kalmaktadır. Örneğin; annenin kalp atışı sesleri, bağırsak ya da mide sesleri gibi. Fetüs, anne karnındaki son şeklini hamileliğin 24. haftasında almasına rağmen 16. haftadan yani 4. aydan itibaren duymaya başlar ve zamanla sesleri birbirinden ayırt eder. Yapılan araştırmalar sonucunda, bebeklerin anne karnında ilk duyduğu ve en çok etkilendiği sesin annenin kalp atış sesleri olduğu düşünülmektedir. Yenidoğanların annelerinin kucaklarındayken sakinleşmesi ve uykuya dalmalarının daha kolay oluşu da yine annenin kalp atışı seslerini duymalarının etkisi olarak açıklanmaktadır. Peki bebeğiniz doğum sonrasında bu sesten ayrıldığında neler yaşamaktadır ve bu mahrumiyet durumunda ona yardımcı olmak için neler yapabilirsiniz?

Bebekler hamileliğin 4. ayından son gününe kadar geçirdikleri süre boyunca, anne karnı sesi onlara eşlik eder ancak doğumla birlikte bu sesten mahrum kalırlar. Anne karnındaki sesten mahrum kalma durumu, bebeklerde huzursuzluğa ve uyku problemlerine yol açabilir. Özellikle uyku düzeninin oturması için çok kritik olan, doğumu izleyen ilk 3 ayda anne karnındaki sesten mahrumiyet kaynaklı bu sorunların önüne geçilmesi önemlidir. Peki bebeklerinize anne karnındaki sesi nasıl dinletebilir ya da anne karnı ambiyansını nasıl sağlayabilirsiniz?

Anne Karnı Kalp Atışı Sesi Dinle

Bebeğinize Anne Karnındaki Sesi Nasıl Dinletebilirsiniz?

  • Öncelikle annenin bebeğini kucağına alması bir çözüm olabilir. Bu sayede annenin kalp atışlarını duyan bebeğiniz sakinleşebilir ve uykuya dalabilir. Ancak kap atışı sesinin yeterli olmadığı durumlarda bebeğiniz anne karnı ambiyansını arıyor olabilir ve bu ambiyansı yaratmak için beyaz gürültüye ihtiyacınız vardır.
  • Anne karnındaki uğultuya en yakın ses olarak bilinen beyaz gürültü (white noise) ya da beyaz ses, elektrikli süpürge sesi, saç kurutma makinesi sesi gibi mekanik seslerinin yanı sıra yağmur ve deniz dalgaları sesi gibi doğa seslerinden elde edilebilir. Siz de bu beyaz gürültü seslerini kullanarak anne karnı ambiyansı oluşturabilirsiniz.
  • İnternette anne karnı sesi dinle yazarak kolayca ulaşabileceğiniz beyaz gürültü seslerini, radyasyondan uzak olan daha sağlıklı bir ortamda bebeğinize dinletmek isterseniz Budizzz beyaz gürültü oyuncağından faydalanabilirsiniz. Bu oyuncak içinde elektrikli süpürge sesi, deniz dalgaları, kalp atışlı anne karnı ambiyansı, kalp atışlı beyaz gürültü ve saç kurutma makinesi sesi olmak üzere 5 farklı beyaz gürültü içeren bir cihaz bulundurur ve ihtiyacınız olan her anda sizin ve bebeğinizin yardımına koşar.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

View all
  • ninni sesi

    Ninni Sesi

    Ninni sesleri neden bebek uyutmakta bu kadar etkilidir? Bebeklerin sağlığı üzerindeki etkileri nelerdir? Ninni bir beyaz gürültü çeşidi midir? Bu ve benzeri tüm sorularınızı yanıtlıyoruz.
  • Pışpış Sesi - Budizzz

    Pışpış Sesi

    Pışpış sesinin bebekleri neden kolayca uyuttuğunu ve bebeklere faydalarını öğrenmek istiyorsanız, bu yazıyı mutlaka okumalısınız.
  • Dalga Sesi - Budizzz

    Dalga Sesi

    Deniz sesi, dalga sesi ya da yağmur sesi gibi doğadaki uğultu çeşitleri, birçok insan üstünde huzurlu hissettirme, sakinleştirme ya da kolayca uykuya dalmayı sağlama gibi etkilere sahiptir.