Yenidoğan Bebekler İçin Hediye Tavsiyeleri

Yenidoğan Bebekler İçin Hediye Tavsiyeleri

Anne babalar yenidoğan bebeklerine alışveriş yaparken aynı zamanda yakın çevresi de hediye araştırmasına girer. ‘Yenidoğan bebeğe ne alınır?’ sorusu ile yola çıkılır birçok hediye seçeneği arasında çoğu zaman kararsız kalınır. Alınacak hediyenin çoğunlukla ihtiyaçlarını karşılayan kullanışlı, hayatlarını kolaylaştıran bir hediye olması istenir.

Hem yenidoğan bebeğin hem de anne babaların hayatlarını kolaylaştıracak hediye önerilerini sizler için derledik.

 

İşte yenidoğan bebekler için hediye seçenekleri;

1.Bebek Telsizi

Yenidoğan bebekler günde ortalama 2-3 saatte bir uyanır. Bebekleri uyuduğunda ebeveynler bebeğin nasıl olduğunu, uyumaya devam edip etmediğini merak ederler. Bebek telsizleri burada devreye girerek bebeğin duyulmasını sağlar. Bebek ağladığında, uyandığında, mırıldandığında telsiz bebeğin sesini iletir. Anne baba başka bir odada bir işle uğraşırken aynı zamanda bebek telsizi sayesinde bebeğini dinleme imkanına sahip olur.

2.Zıbın & Müslin

Yenidoğan bebeklerin üstleri gün içerisinde çok sık değiştirilir. Bu sebeple bebeğin ne kadar çok zıbını olursa anne babanın hayatı o kadar kolaylaşır. Aynı şekilde bir diğer kolaylık sağlayan ise; bebeğin altını değiştirirken, üşümesin diye sararken, kundak yaparken kullanılan çok amaçlı müslin örtülerdir.  Nefes alabilen doku ve terletmeyen kumaşı olan müslinler, bu özellikleri sayesinde çok farklı kullanım alanları açısından bebek bakımında kolaylık sağlar.

3.Emzirme yastığı

Yenidoğan bebekler ortalama 2 saatte bir emzirilir. Emzirme sırasında bebeğin pozisyonu göğüs ucunu kavrayabilmesi için önemlidir. Bu yüzden anneler emzirirken öne doğru eğilmek zorunda kalır. Bu durum bir süre sonra annelerde bel ve sırt ağrısına sebep olur. Annenin emzirme esnasında konforunu sağlayarak bebeğin emme pozisyonuna uygun destekleyici emzirme yastıkları burada devreye girer. Hem annenin hem de bebeğin emzirme esnasındaki rahatlığını destekler. Bu yastıklar aynı zamanda bebeğin ilerleyen aylarda oturmasına destek yastıkları olarak da kullanılabilir.

4.Uyku Arkadaşı

Yenidoğan bebekler dış dünyaya uyum sağlama aşamasında uykuya geçiş sorunu yaşayabilirler. Bu durumda anne baba bu uyumu kolaylaştırmak için çeşitli çözüm arayışına başlar. Burada ağlama sensörlü beyaz gürültü seslerine sahip olan oyuncaklar devreye girer. Türkiye’de ilk üretilen uyku arkadaşı olan Budizzz uykusuz geceler yaşayan anne babanın geliştirdiği bir ürün. Yenidoğan bebekler beyaz gürültü duyduklarında anne karnında gibi hissederek rahatlar ve kolayca uykuya dalarlar. Ağlama sensörü ile bebek ağladığı anda devreye giren Budizzz, bebeğin daha iyi ve daha rahat uykuya dalmasını kolaylaştıran; kalp atışlı anne karnı ambiyansı, kalp atışlı beyaz gürültü, deniz dalgaları, saç kurutma makinesi sesi, elektrikli süpürge sesi şeklinde 5 farklı sakinleştirici beyaz gürültü özelliği ile anne babalara çeşitlilik sunar. 

5.Biberon ısıtıcısı

Biberon ısıtıcıları temel ihtiyaçlardan biri olmasa da ebeveynlerin hayatlarını kolaylaştıran pratik bir araçtır. Biberonu dışarda, arabada ısıtma imkânı sağlar. Aynı zamanda biberonun belli bir ısıda kalmasını da sağlayarak sütün kaynamasını engeller. Biberon içerisindeki sütün veya mamanın besleyici özelliklerini kaybetmesini de önler.

 

Sıkça Sorulan Sorular

Yendioğan hediyeleri nelerdir?

Yenidoğan bebeklere müslin örtü, zıbın takımı ya da uyku arkadaşı hediyeleri hem işlevli hem de hatırası olabilecek hediyelerdir.

İlginç bebek hediyeleri nelerdir?

Beyaz gürültülü uyku arkadaşı hem ilginç hem de uzun yıllarca hatırası kalacak bir bebek hediyesidir.

Yenidoğan bebek hediyesi alırken nelere dikkat edilmelidir?

Yenidoğan bebek hediyelerinde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, ürünlerin anti -bakteriyel ve sağlıklı malzemelerden üretilmiş olmasıdır.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

Hepsini Gör
  • mutlu çocuk yetiştirme reçetesi

    Mutlu Çocuk Nasıl Yetiştirilir, Neler Yapılmalıdır?

  • mindful parenting

    Mindful Ebeveynlik Nedir, Neden Önemlidir?

  • bebekler neden derin uykuya geçemez

    Bebeklerin Derin Uykuya Geçememe Nedenleri

    Sağlıklı ebeveynlerin sağlıklı bebekler demek olduğunu bilen Budizzz olarak, bebeklerde uyumama, uyku sorunları ve gerilemesinin nedenlerini listeledik