Başak Burcu Bebeği (24 Ağustos-22 Eylül)

başak burcu

 

Element: Toprak

Gezegen: Merkür

Renk: Sarı

Uğurlu taş: Akik

Anlaştığı burçlar: İkizler, Balık, Boğa

Anlaşamadığı burçlar: Aslan, Akrep, Kova

Olumlu özellikleri: Titiz, dakik, çalışkan, becerikli, zeki, yardımsever, paylaşımcı

Olumsuz özellikleri: Endişeli, şüpheci, mükemmelliyetçi, seçici

Başak Burcu Bebeğinin Özellikleri

  • Başak burcu bebeğini tanımlayan en belirgin özelliklik mükemmelliyetçiliktir.
  • Bebeğiniz küçük yaştan itibaren, koyduğunuz kurallardaki açıkları fark edebilir ve doğru olduğunu düşündüğü konularda ısrarcı olabilir.
  • Küçücük ayrıntıları bile kolayca fark edebilen başak burcu bebeğiniz, yemek seçmek, kıyafetlerine kendi karar vermek istemek gibi olumsuz huyları da çok erken dönemde geliştirebilir ve sizi zorlayabilir. Ancak, sizin dâhi fark edemediğiniz detaylara önem veren, zeki bir bebeğe sahip olmak müthiş bir duygu olacaktır.
  • Ayrıca, başak burcu bebeklerinin bir diğer belirgin özellikleri yardımsever ve paylaşımcı olmalarıdır.
  • Bebeğiniz anne-babasını üzmekten çekinen, empati yeteneği gelişmiş, sokak hayvanlarına yardım etmekten ve onlarla bağ kurmaktan çekinmeyen çok hassas bir bebek olabilir ve hem sizin hem de ailenizin kalbini yalnızca tatlılığıyla değil, hassas ruhu ile de fethedebilir.

Başak Burcu Bebeğinin Gelişim Özellikleri

  • Başak burcu bebekleri yaşıtlarına kıyasla daha erken konuşmaya başlayabilir çünkü her konu hakkında fikri olan bu zeki bebekler, fikirlerini kendilerine saklamakta her zaman çok zorlanırlar.
  • Erkenden konuşmaya başlayan bebeğiniz ne yiyeceğinden ne giyeceğine kadar her konuda kendi fikirlerini dayatabilir ve çok titiz davranabilir.
  • Düzen ve tertip seven bebeğiniz, oyuncaklarını toplamak, üstünü değiştirmek gibi konularda sizi hiç zorlamayacaktır.
  • Bebeğinizi erkenden hayvanlar ile tanıştırmanız, zaten çok gelişmiş olan empati yeteneğini destekleyebilir; hassas ruhlu bebeğinizin hayvanlardan korkmayacağına ve her canlıya kucak açacağından şimdiden emin olabilirsiniz.
  • Bebeğinize, çocukluk döneminde çiçek sulamak, evcil hayvanları beslemek gibi görevler vermeyi de deneyebilirsiniz; zirâ bütün bu işlerin altından kalkacak yetenek ve titizliğe sahip bir çocuk olacaktır.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

Hepsini Gör
  • balık burcu bebeği

    Balık Burcu Bebeği (19 Şubat-20 Mart)

    Bebek astrolojisi rehberimizin en duygusal ve şefkatli üyesi; balık burcu bebeği. Hayallerden hayallere koşan, duyarlı ve yardımsever balık burcu bebeği hakkında tüm merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz.
  • aslan burcu bebeği

    Aslan Burcu Bebeği (23 Temmuz-23 Ağustos)

    Bebek astrolojisi rehberimizin en oyuncu ve neşeli üyesi şüphesiz ki aslan burcu bebeği. Peki, aslan burcu bebeğinin özellikleri ve gelişim döneminde yaşıtlarından ayrılmasını sağlayan nitelikler nelerdir? Aslan burcu bebeği hakkında tüm merak ettikleriniz bu yazıda.
  • terazi burcu bebeği

    Terazi Burcu Bebeği (23 Eylül-23 Ekim)

    Bebek astrolojisi rehberimizin en adil ve uyumlu üyesi şüphesiz ki terazi burcu bebeği. Peki, terazi burcu bebeğinin özelliklerini biliyor musunuz? Terazi burcu bebeğinin anlaşabildiği burçlardan gelişim dönemi özelliklerine kadar her şey bu yazıda.
  • yay burcu bebeği

    Yay Burcu Bebeği (23 Kasım-21 Aralık)

    Yay burcu bebeğinin karakter özelliklerinden gelişim döneminde akranları arasından sıyrılmasına sebep olan ayrıntılara kadar, yay burcu bebeği hakkında tüm merak ettikleriniz bu yazıda.